09 December 2012

braces wearer! :D


Assalamualaikum.. Apa khabar semuaaaa! :)

Braces? Korang pakai tak? Kalau pakai,why don't korang share kat admin. Hehe. Okay,act admin,baru je pakai. Tanggal 29/11/12 <---- takkan ku lupa kan :D 


So,inilah rupaku after 1 hour in the room :D
Alhamdulillah. Lega la sikit bila dah pakai. Nak makan agak problem sikit. And yaahh! Admin ada capture my tooth yang kena cabut hari tu. Tadaaaaa! Yuckkk! haha :'D


Till here then. Assalamualaikum :D 


25 comments:

  1. fuyyoo , dasat giler gigi tu , hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? panjang kan?
      nak cabut memang susah

      Delete
  2. teringin nk pakai braces..tp takot :)

    ReplyDelete
  3. gigi geraham belah mana ni? ak pernah cabut juga 3 tahun lalu. skrg masih ada dlm simpanan :) tp tp gigi ko pjg giler =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. belah kiri kot aras bawah.
      dulu pernah pakai jugak ke?
      panjang kan? doctor pun cakap. muahahaha :D

      Delete
    2. tak penah pkai brace sbb tu gigi ak skrg tak rata =.=' dulu cabut gigi tu sbb inflammation. ak pkai floss yg kotor/dh dgunakan. kne jangkitan kuman kt area gigi tu...=.='

      Delete
    3. eee! macam mana boleh guna yang dah digunakan?
      buat kerajaan ke swasta? :O

      Delete
  4. erm...berapa cost nk pakai braces nie..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat kat kerajaan, takyah bayar pun. tapi syarat parent warga malaysia :)
      buat swasta kena ada 5k something jugak la

      Delete
  5. akak buat kena berapa ribu ?

    takkan sebatang je kena cabut ?

    ritu sya pun dah pegi check , dokter cakap mungkin 4 batang yg kena cabut . >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. umm, 4 batang.
      but snap sebatang cukup kot. hehe :D

      Delete
  6. sakit dak cabut gigi tu , kalau sakit batal lah niat teringin nak braces nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh,mana ada sakit.
      dia kasi bius dulu maaa :)
      no worries

      Delete
  7. wow , sya pun dah register utk pkai braces, sakit x ? huhu , tnye org2 yg dah buat sakit , bila dgr xmau buat, hehe , n doktor kta mybe sye cabut sebatang je , huhu , takudd jugakk ! >.< btw , nice post ! suke post ni wlaupun pendek ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. thanks btw.
      umm,kenapa nak takut? be brave! :)

      Delete
  8. braces tu guna brapa tahun erk? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends on gigi jugak la.
      kalau gigi gerak cepat, within 1 year pun dah siap dah :)

      Delete