27 November 2012

La Tahzan. Inallah Hama'ana

Assalamualaikum!!! :DD

"La tahzan. Inallah hama'ana" Tahu apa maksudnya? Ni word bahasa arab sebenarnya. Maksudnya, "jangan bersedih. sesungguhnya Allah bersamamu" Haaaa. Post ni bukan apa. Cuma kadang tu macam pelik, kenapa orang bila rasa sedih je dengar lagu. Perlu ke?\





Admin bukannya islamic sangat. Cuma kadang tu rasa macam tak betul je orang pikir dengar lagu tu "MEMBAWA KETENANGAN"Are you sure?! Bukan ke kita ada AL-QURAN Boleh je nak dengar. Tapi kena ada batasnya. Okay? Chill la bro! Don't take it so serious. Haha :DD Till here then! Bye and Assalamualaikum (:


✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

9 comments:

  1. hehe,tak kisah lah nak bagi pandangan apa pun kan. Setiap orang ada pendapat sendiri :D Apa2 pun alia hormat pandangan kamu :)

    ReplyDelete
  2. Haha. Thanks Alia :'D
    Setiap orang ada their different opinion kan kan?
    I appreciate it :)

    ReplyDelete
  3. Lagu - semua org suke dgr lagu, itu sudah mmng ade dlm naluri manusia. Ade brmcm-mcm jenis muzik. Ade yg sedih, gembira, cinta & sebagainye. Even dlm Al-Quran pun ade menyatakan bhwa dlm syurga ade bunyi-bunyian.

    Sedih - Allah titipkn rse sedih dlm hati adalah untuk kite mengadu padanye. Supaya hambanya sntiasa ingat padaNya. Air yg boleh memadam api neraka ialah air mata hamba yg jatuh kerana takut akan kebesaran Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err, just like what i said before.
      Peoples has their own opinion rite?
      tapi up to you la kan? :) no one will stop you

      Delete
  4. emm . nak menyibuk jugak nihhh :B in my opinion *cehh macan karangan bi lahh pulak . okay okay . saya rasa, music calm your mind but the QURAN calm your heart . tak gitu ?

    ReplyDelete
  5. are you sure?
    tapi kalau bagi awak macam tu takde salahnya punn.
    tapi kita still ada zikir.
    tapi macam admin cakap la kan,lain orang lain pendapatnya (:

    ReplyDelete
  6. yeahh , setuju . kalau sedih dgr lagu lg sedih, bg sy la. :D better dekatkan diri dengan Allah, then ngadu padaNya .

    ReplyDelete
  7. Sory nyibuk sini. Tak jumpa cbox awak. Hehe, kalau nak cbox macam saya, pergi sini http://tympanus.net/codrops/2012/08/08/circle-hover-effects-with-css-transitions/

    ReplyDelete