24 April 2012

Air itu penting!

Hi there! :)


Hello people. So today i'm gonna to talk about water is important to our daily life. Okay,malas la nak speaking segala. Just saja nak cerita yang air tu memang sangat² lah penting bagi manusia di muka bumi ni.

Okay,sebenarnya admin memang tengah bosan gila sekarang ni. Admin sekarang tengah cuti sebab maktab/sekolah admin tengah mengalami crisis ketiadaan air. Memang siyes admin letih sangat sebab ada satu hari tu, siang malam admin keliling maktab admin tu sebab nak cari air. Alhamdulillah jumpa jugak la at last.


Tapi nasib tak menyebelahi admin buat selamanya. Suatu pagi yang hening,admin set jam nak bangun pagi pukul 4.30am. Tapi terlajak sampai pukul 5.30am. Ya Allah! Memang kalut la that time. Satu roomate tu bangun lewat. Haih! Nasib la that time kitorang dikurniakan Allah untuk bercuti dari solat. Hihi :DD Tapi masa malam sebelum tu admin ada buat preparation nak tadah air hujan. Tapi pagi tu yang ada hanya lah beberapa titis air embun. Plus,maybe maktab kitorang tu dah banyak sangat buat dosa sampai panas terik pun tak turun² jugak hujan. Astaghfirullah :(((


Tapi admin teruskan jugak nak mencari air. Cari punya cari. Tak jumpa² jugak. Memang tahap kesabaran masa tu memang dah sikit gila gila dah. Admin kalau menahan sabar ni kadang boleh menangis. Hehe. Entah apa² kan? --' Tapi nasib la pengetua kasi jugak kitorang ni semua balik ke rumah. Tapi tu lah dia. Risau pulak tak masuk kelas ni. Periksa dah nak dekat. Cuba bayangkan kejadiaan macam ni berlaku and then esoknya dah PMR. Ouh mom! Naik sawan aku. Haha. Okay, that's all. Leaving you first. Muahh :*** 

                                                                                                         
✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved

No comments:

Post a Comment