28 December 2012

My birthday celebration!!

Assalamualaikum!!!


Hoho. Lambatnya nak update birthday yang dah lama basi. Tak kesah la. Just nak share je :) 12.12.12 merupakan tarikh sangat best bagi Ary. For sure la kan sebab on that date is my birthday. Kau gila tak happy!? Hahaha 



            So,inilah cake Ary untuk yang ke-15 tahun ni. Haha sudah tua maaa. Uhuk u.u

Perisa apa tu? Haha. Tiramisu je :) So,ada banyak lagi gambar. korang tengok je lah k. Kalau tak suka,takyah tengok. **The End** Muahahaaha D:






K,muka aku ngeri kan? Erkkk +.+


      So,sebenarnya dah lama nak update. But tak publish je. Hehe. Ada banyak lagi         gambar,tapi eden maleh nak letak. Thehehe :D 


 K,so now i'm officially 15 years olddd! Ohoho xD K,till here then. Assalamualaikum :)



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

17 December 2012

Hachiko a dog's story

Assalamualaikum semuaaaaa! Hehe :D

Hachiko? Apa tu? Haaaa,ni la nak kasi tahu ni. Umm,tapi admin nak tukar la pulak panggilan. Call me Ary :) Okay,ketepikan benda tu dulu.


Pernah tengok tak movie ni? Act cerita ni dah lama jugak. Tapi takde la lama sangat. Sangat rasa sedih bila tengok. Serious tak tipu. Why don't korang download kalau yang tak pernah tengok lagi tuh kat sini :D  



To me this story really touch me :') Ya Allah,memang cute sangat anjing tu. Alah,korang tengok la sendiri. Nanti bila dah habis tengok,kita chit chat sesama. Jangan lupa comment k :D



Okay,sini dulu kay? Assalamualaikum and adios! :) 


✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

09 December 2012

braces wearer! :D


Assalamualaikum.. Apa khabar semuaaaa! :)

Braces? Korang pakai tak? Kalau pakai,why don't korang share kat admin. Hehe. Okay,act admin,baru je pakai. Tanggal 29/11/12 <---- takkan ku lupa kan :D 


So,inilah rupaku after 1 hour in the room :D
Alhamdulillah. Lega la sikit bila dah pakai. Nak makan agak problem sikit. And yaahh! Admin ada capture my tooth yang kena cabut hari tu. Tadaaaaa! Yuckkk! haha :'D


Till here then. Assalamualaikum :D 


27 November 2012

La Tahzan. Inallah Hama'ana

Assalamualaikum!!! :DD

"La tahzan. Inallah hama'ana" Tahu apa maksudnya? Ni word bahasa arab sebenarnya. Maksudnya, "jangan bersedih. sesungguhnya Allah bersamamu" Haaaa. Post ni bukan apa. Cuma kadang tu macam pelik, kenapa orang bila rasa sedih je dengar lagu. Perlu ke?\





Admin bukannya islamic sangat. Cuma kadang tu rasa macam tak betul je orang pikir dengar lagu tu "MEMBAWA KETENANGAN"Are you sure?! Bukan ke kita ada AL-QURAN Boleh je nak dengar. Tapi kena ada batasnya. Okay? Chill la bro! Don't take it so serious. Haha :DD Till here then! Bye and Assalamualaikum (:


✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

16 November 2012

Pernah rasa terharu?

Assalamualaikum...


Sounds macam pelik kan? But,i think you should read this :


So,this! Pikir lah sendiri. *tears* :')



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

14 November 2012

Cute? What do you think??

                           
                            -________________________________-

Okay. Assalamualaikummmmm! Cute? What do you think about cute actually? Bagi admin,setiap orang akan ada rasa benda yang dia rasa benda tu cute. Yeah! Itu dia. So,to me, admin ada jugak benda yang comel. So,why don't you scroll down? 



Kids! yeah,mereka sangat comel. Tapi kalau tak reti respect orang tua tu,aku jalan dulu daa..

                             
So,my new background for my blog. Hey! Everyone has their different opinion rite? 
                                                             

                                           
 This? Naaaa. I don't think so :b



And this people. Dena Bahrin. Sangat cute. Untung husband dia. Btw,congrats tak lama lagi dah dapat new familly member. Hoho ^^/



So,itu jelah dulu kot. Next time insya allah we'll meet again ;)



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

05 November 2012

wordless #02





Ada apa disebalik LOGO YAHOO! ni?

Assalamualaikum...

Ada apda disebalik logo Yahoo! ni? Haha. Okay,ummm maybe ada yang dah tahu kot. Sebab akak admin cakap benda ni dah lama dah. Okay,noob kan admin :( Tak kira,nak update jugak. Admin tahu pun sebab 
Kak Lyssa  share kat blog dia.

First time admin tahu tu,seriously tak henti² tekan benda tu. Hehe. Why don't you try kan kan? ^^/



Okay,nanti dah try tu post comment ye. Bye! ;)


✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

03 November 2012

Siapa kata nak jumpa artist susah?↓↓


Assalamualaikum.. 

Hi people here and there. Okay,siapa kata nak jumpa artist tu susah? No no no. To me, taklah susah sangat once you are in MRSM. Hihi ^^ Okay,bukan nak kata la kan,but but but, ummm, haa macam ni. Once you enter and being a MRSM student, you should be grateful. Admin nak share bahawa ramai sudah admin jumpa artist sebenarnya. Tak percaya? I do have some proves :p Lets scroll down. woo woo :D 




Meet, Ustaz Zamri *mari mengaji* bersalam dengan our Mr.Principal and Ustaz Syahmi  
                             




Alif Safwan :'( Dia peluk ustaz Zamri sebab beliau kehilangan ayah akibat kanser usus.
Sedih gila at that time :'(

Ni,semua gambar dalam surau actually. Hari tu hari mohon restu for PMR student. Okay,done with that,Kevin Zahri time!!






Okay,seriously dan dengan hati yang sangat jujur,Kevin kasi ceramah bosan tahap dewa. Terseralah kebosanan admin sampai dapat habis 1 novel on that time. Gila en?


Imam Muda Nuri and Imam Muda Jabar takde gambar. Tssskk T.T Okay,sampai sini dulu. Before that! I nampak ada new followers. Welcome to the club buddy! Bye :))



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

31 October 2012

Fluid Art Movement (Y)

Knok-knok! Hihi. Hi people. Okay, have you ever heard about Fluid Art Movement? Haha. Gorgeous tau benda tu. Tak mudah nak buat benda tu. And i do have an account for that thing. Hehe. Tengok bawah ni. Ni la arts yang admin dah hasilkan. Tadaaaaa :DD


Hihi. Finee,memang tak lawa punggg. Takde yang vote lagi sebab baru je buat :3 Takpe lah. I'm just want to try my luck. Who knows kalau² rezeki ada menang ke kan. Insya Allah. Ehh,datang la vote kat sini. Tak pun korang la sendiri dekat sini. Its not easy as you eating rice kay. Haha. Peribahasa main suka aku je buat. 


Hoho. Seriously nak menang gila weh. Hmmpphh. Hopefully dapat la kan. Okay,situ je lah dulu. Bye-bye!! ;)



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

25 October 2012

wordless #01


                                       

                                                   Alhamdulillah :')

"don't disturb me! i'm in stress!"




As usual, i love to start my story with Assalamualaikum :)

So,how was your day today? Hope all was going fine. Okay,stress? You pernah rasa tak stress tu macam mana? Okay,harini admin nak kongsi cerita la kan dengan you all semua.


Biasa lah. As a student mesti kadang tu ada la jugak rasa stress kan? *yeke?* Lain orang lain rasanya kan? So,especially for student that will sit for a big and LARGE exam punya. Honestly,admin ada kawan. And shes a girl. Selalu sangat bentak² dalam kelas.


 Ya Allah,kadang admin pun naik serabut. Haih. Bahaya jugak orang yang tak pandai control diri sendiri ni. One day, admin borrow buku doa from my junior. Baca² tetibe jumpa doa hilang stress. Terus teringat dekat my friend tu. Apa lagi,salin la untuk dia. Punya la panjang. Malangnya,admin tak sempat kasi kat dia. Sebab busy dengan PMR. Tapi rupa²nya ada je doa tu yang pendek. Takpe lah :/
        
         
So,rumusanya actually you need Allah *for muslim* Minta dia agar kita jauh dari syaitan. Stress² ni sebenarnya setan tau. Jadi,pikir² la sendiri 

Bui-bui (:

                                                                                                 
✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved

braces :)

Assalamualaikum.... 

Now nothing much to say with. And i'm just done in big WAR that we called PMR. Alhamdulillah, everything is going fine. Do pray for me okay?! And yeah thanks. So,the purpose i'm here is i'm going to talk about BRACES! 

Only in Japan got this!




Actually,admin pun going to wear this thing. Insya allah on this December i dah pun pakai. But not the LED one. Tapi nice kan? Different from the others. Feel like we only the one who is wearing LED braces. Speacial je rasa. Haha. Berangan -.-

Akak admin ada sorang dah pakai. Tak lama dah nak cabut. Admin pakai pun sebab gigi admin tak tersusun. So,nak la gigi cantik macam korang kan :p So,better buat cepat² alang² admin tengah cuti 2 bulan. Hihi. Seriously tak sabar. Okay till here then. \

Bui-bui (:



✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

27 July 2012

Sebab Apa Tak Boleh Guna Phone Masa Isi Minyak?




Okay,admin sendiri taktau asal admin letak gambar ni. Hihi -,-'
  


   Salam pembuka bicara.Okay,nak hari ni admin nak kongsikan sedikit info,kenapa kalau kita pergi stesyen minyak,ada gambar "NO PHONE!" Haaa nak tahu?
Bukan sebab phone korang mahalke apa..
Tetapi......

Bulan puasa ni penat sebenarnya nak cakap panjang lebar pun penat kan? So,better tengok la sendiri.

JAPPP !!!!


BAHAN² YANG DI PERLUKAN (macam nak masak² pulak rasa.tiuhh :P) 


  • Kuali leper(frying pan)... Make sure tanda harga dah dicabut :)
  • 3 helai kad,tak kesah manila card pun.
  • 1 roll foil paper. Kertas timah macam bungkusan corn flakes tu. Dapat? Kalau tak tau,entah ulu mana la korang duduk. *kidding
  • Handphone 1 and still ada credit.
  • Minyak petrol sikit.
                          

                                      DONE! DAH BOLEH START DAH :DD
1- Susun semua belacan kad atas kuali yang dah kita sediakan tadi

2- Then,letak kertas foil/timah atas kertas tadi...



4- Ambil phone korang yang mahal lagi canggih tu tadi,then call someone...
                                          
                                             H A S I L N Y A ! ! !



                          
BOMMMMMM!!
                            
Sebenarnya  admin pun tak pernah try lagi. Ummm,errrrr... *whisper* (takut ibu marah.hihi)
So,ada berann? Haha. Kalau korang dah pernah buat,share ye dekat admin yang pengecut ni. Oaky,letihdah. Boiboii


p/s: behave yourself.love your life :)
                                                                                                         
✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE ©
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved.

21 July 2012

Ramadhan datang LAGI !! :DD

Assalamualaikum.....



Okay,this post would never be long. Ummm,kay. Excited jugak la nak puasa sebenarnya. Entah kenapa. Hehe :)) Actually admin in rush sebab admin just outing for a while. Admin nak outing sampai berbuka karang. Then,balik la semula  dekat maktab tuuu :s Ouh ya! Lupa nak cakap,doakan admin kay. Next week dah pre-trial. 2 weeks after that, trial mara. Huish. Cuak habis la...Doakan kejayaan admin ye.  Tu je dulu kot. Babaii :) Salam ramadhan semua!!^^



09 June 2012

Cuti > Kawin > Cuti > Kawin

Moimoii. Hehe. Panjang cuti kan? 2 minggu tu. Admin kerja sekolah dah macam apa tah. Huh. Letih woe nak siapkan semua tu. Lagi² admin ni ha yang baru je balik dari kampung halaman. Mhehehe. Okay, nothing to share with. Just nak letak gambar je la kot.



Cuti panjang je mesti banyak kenduri an? Admin bukan apa, tapi cuma admin macam kurang gemar sikit kalau nak pergi kenduri semua tu. Letih. Dengan traffic jam nye. Waaaaaa. Like diying hari tu kiteorang cari rumah pengantin. Pfffffttt -,-''

Ah,malas la nak type. Admin macam lack of mood sikit hari ni. S O R R Y ye. Enjoy then :))


So,ni lah antara² hantaranya,.... :)



 


me? that one with the orange clothes with black hijab :)

Kiri,my sis,midle, my sis jugak, then baru my MOM !

Pengantin tak nampak la pulak. Tehehe:D

Next,ouh,ni time majlis akad nikah ni. tak banyak pun gambar. tengok je la



Ayah sedara saya kelakar kan? Dia memang suka buat jokes pun. Sunyi kalau takde dia :')

Hi,kakak. ummm, okay,tehehe :D


3 budak ni umur sama. Berposing di bilik pengantin. Punn boleh la adik² :))

So,till here then. Mengantuk dah. Assalamualaikum semua. *yawn* :OO

✔ Account Official
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
© ORIGINAL PROFILE
Officially Blogspot 2012 Copyright Reserved